ÇERKEZKÖY VİNÇ KİRALAMA; Forklift Hizmetleri, Tekirdağ çerkezköy, kapaklı, kızılpınar, saray gibi bir çok yerde çerkezköy vinç kiralama hizmeti sunmaktayız. (Tarihçe)

cerkezkoy

Forklift Hizmetleri Tarihçesi - ÇERKEZKÖY (VİNÇ)

Forklift hizmetleri çerkezköy; Vincin antik çağlardaki en parlak dönemi, inşaat faaliyetlerinin arttığı ve binaların muazzam boyutlara ulaştığı Roma İmparatorluğu döneminde geldi. Romalılar Yunan vincini benimsediler ve daha da geliştirdiler. Mühendisler oldukça uzun anlatımları sayesinde kaldırma teknikleri hakkında nispeten iyi bilgilendirildik. Ayrıca, Roma sırt çarkı vinçlerinin hayatta kalan iki kabartması vardır, MS birinci yüzyılın sonlarından kalma Haterii mezar taşı özellikle detaylandırılmıştır. En basit Roma vinci olan trispastos, tek kirişli bir jib, bir vinç, bir ip ve üç kasnak içeren bir bloktan oluşuyordu. Böylece 3:1'lik mekanik bir avantaja sahip olarak, vinci çalıştıran tek bir adamın 150 kg (3 kasnak x 50 kg = 150) kaldırabileceği hesaplanmıştır, 50 kg'ın bir insanın daha uzun bir süre boyunca harcayabileceği maksimum çabayı temsil ettiği varsayılarak. Daha ağır vinç tipleri beş kasnak (pentaspasto) veya en büyüğü durumunda, üçe beş kasnak (Polyspastos) setine sahipti ve maksimum yüke bağlı olarak iki, üç veya dört direkle birlikte geliyordu. Polispastolar, vincin her iki tarafında dört kişi tarafından çalıştırıldığında, 3.000 kg'ı kolayca kaldırabilir (3 halat x 5 kasnak x 4 adam x 50 kg = 3.000 kg). Vinç bir sırt tekerleği ile değiştirilirse, maksimum yük mürettebatın sadece yarısında 6.000 kg'a iki katına çıkarılabilir, çünkü sırt tekerleği daha büyük çapı nedeniyle çok daha büyük bir mekanik avantaja sahiptir. Bu, 2,5 tonluk bir taş bloğu rampadan yukarı taşımak için yaklaşık 50 adama ihtiyaç duyulan eski Mısır piramitlerinin inşasına kıyasla (kişi başına 50 kg), Roma polispastosunun kaldırma kapasitesinin 60 kat daha yüksek (kişi başına 3.000 kg) olduğu anlamına geliyordu. Çerkezköy Vinç Kiralama.

Bununla birlikte, polispastos tarafından ele alınanlardan çok daha ağır taş bloklara sahip çok sayıda Roma yapısı, Romalıların genel kaldırma kabiliyetinin tek bir vincin çok ötesine geçtiğini göstermektedir. Örneğin, Çerkezköy Vinç Kiralama, Baalbek'teki Jüpiter tapınağında, arşitrave bloklarının her biri 60 tona kadar ve bir köşe korniş bloğu 100 tonun üzerindedir, hepsi yaklaşık 19 m yüksekliğe yükseltilmiştir.[4] Roma'da, Trajan Sütunu'nun başkent bloğu, yaklaşık 34 m yüksekliğe kaldırılması gereken 53.3 ton ağırlığındadır (bkz. [6] Romalı mühendislerin bu olağanüstü ağırlıkları iki ölçüyle kaldırdıkları varsayılmaktadır (karşılaştırılabilir Rönesans tekniği için aşağıdaki resme bakınız): Birincisi, Heron'un önerdiği gibi, dört direği bir kuşatma kulesinden farklı olarak değil, yapının ortasındaki sütunla paralel kenarlı bir dörtgen şeklinde düzenlenmiş bir kaldırma kulesi kurulmuştur (Mechanica 3.5). [7] İkincisi, kulenin etrafındaki zemine çok sayıda kapstan yerleştirildi, çünkü sırt çarklarından daha düşük bir kaldıraç oranına sahip olmasına rağmen, kapstanlar daha yüksek sayılarda kurulabilir ve daha fazla insan (ve dahası, çeki hayvanları tarafından) tarafından çalıştırılabilirdi. [8] Birden fazla kapstanın bu kullanımı, Ammianus Marcellinus (17.4.15) tarafından Circus Maximus'taki Lateranense dikilitaşının kaldırılmasıyla bağlantılı olarak da tanımlanmıştır (yaklaşık MS 357). Tek bir kapstanın maksimum kaldırma kapasitesi, monolit içine sıkılan lewis demir deliklerinin sayısı ile belirlenebilir. 55 ila 60 ton ağırlığındaki Baalbek arşitrave blokları söz konusu olduğunda, mevcut sekiz delik, lewis demir başına, yani kaptan başına 7,5 tonluk bir ödenek önermektedir. [9] Bu tür ağır ağırlıkların uyumlu bir eylemle kaldırılması, gücü capstanlara uygulayan çalışma grupları arasında büyük miktarda koordinasyon gerektiriyordu. Çerkezköy vinç kiralama; Günümüz Polonya'sı Gdańsk'ta (tarihsel olarak Danzig adında bir Alman şehri) direkleri monte etmek ve kargo kaldırmak için ortaçağ (15. yüzyıl) liman vinci.